Uluslararası Urla Enginar Festivali

URLA'NIN GELECEĞİ İÇİN EL ELE

13.04.2020 11:55:29

Urla, limanı ve art bölgesi, merkezi konumu, tarihi eserleri, kültürel değerleri ve 7500 yılın üzerinde bu topraklarda yaşam bulmuş insan faktörüyle bir mozaikler bütünüdür. Ve bu çeşitlilik kendisini turizm alanında da göstermektedir. Bir yarımada ilçesi olması, denize birçok kıyısı olması, 15 kırsal mahalleye sahip olması ki bunlardan ikisi orman köyüdür, agroeko turizmin ilçede gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. Yerel halkın her şeyi aynılaştıran kitle turizmine bir karşı duruşu niteliğinde olan bu çabaları yerel kurumlardan da destek görmektedir.

İlçemiz hem tarihi arka planı hem de doğal güzellikleri açısından zengin bir bölgedir. Hem bu zenginliği korumak hem de yerel halkın bu zenginlikten faydalanmasını sağlamak bu kapsamda önem arz etmektedir. Bu dengeyi korumaya çalışmaktaki amacımız sürdürülebilir turizmi geliştirmektir. Bölgeye yapılan şahsi yatırımlar özellikle agro turizmin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır. Köstem Zeytinyağı Müzesi ve bağ evleri bunun en iyi örnekleridir. Kurumumuz ise çiftçilerimize zirai ürün hibe desteğinde bulunmakta, üretim aşamasında her türlü ekipman ve teknik eğitim hizmeti vermekte, yetişen ürünlerin Pazar ihtiyacını karşılamak için projeler geliştirmekte ve bu ürünleri ön plana çıkarmak, hak ettiği ilgiyi görmesini sağlamak ve ilçenin yıla yayılmış şekilde daha çok ziyaretçi alması için festival ve şenlikler düzenlemektedir. Bu etkinlikler sayesinde de ilçe binlerce ziyaretçiyi ağırlamakta ve kendisini tanıtma fırsatı bulmaktadır. Tarım turizminin yanında son yıllarda hızla gelişen, alternatif bir turizm türü de gastronomi turizmidir.

Kırsal yaşama özlem duyan, doğal ürünler tüketmek isteyen, hatta bu ürünleri doğrudan tarladan toplamayı deneyimlemek isteyen, şehir yaşantısından uzaklaşarak sağlıklı ve huzurlu bir gün geçirmek isteyen kişiler özellikle hafta sonları ilçemizi ziyaret etmektedir.

Yerel halkımızda bu gelişen yeni anlayıştan haklı olarak faydalanmak istemektedir. Biz yerel yönetimler olarak kalkınmayı destekleyen her türlü projeye destek vermeye çalışmaktayız. Urla’daki üreticiler, sivil toplum örgütleri ve yerel halk rekabetten uzak bir şekilde büyük bir hoşgörü ve dayanışma içinde Urla’nın daha iyi tanınması ve daha nitelikli turist ağırlaması, yerel turizmin sürdürülebilir kılınması için el ele vermiştir. Bu birlikte çalışma ve dayanışmanın Urla’ya her geçen gün daha da kıymet katacağına, ulusal ve uluslararası platformlarda daha da seçkin bir destinasyon olarak tanınacağına inanıyoruz.

Derya Çağan Orhunbilge / Gıda Mühendisi

Bizi takip edin!

Özel enginar tarifleri, canlı yayınlar ve daha fazlası için bizi takip edin.